sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Neulosjakku
Mitä: Neulosjakku
Mistä: Jotakin keinokuituneulosta
Miten: Saumurilla

Näin facebookin ompeluryhmässä jakun, jonka halusin tehdä itselleni. Minulla on ollut jo jonkun aikaa mielessä että haluan tehdä neulejakun, mutta en halua neuloa vaan ommella, koska se on hivenen nopeampaa niin. Kangaskin oli jo valmiina. Kangas on kymmenisen vuotta marinoitunut kaapissa ja nyt sille tuli käyttöä. Tarkoitus on käyttää jakkua nimenomaan mekon kanssa joten tämä on täydellinen valinta.

Sain linkin jakun ohjeeseen ja se vei saksankielisille sivuille, mutta aika helposti sen sai tulostettua vaikka sanaakaan en saksaa osaa. Tämä muuten on ilmainen pdf-kaava. Kaavan kasaaminen oli helppoa erittäin hyvien merkintöjen ja kuvien avulla.

Tähän jakkuun ei tarvinnut oikeastaan kuin saumuria. Sillä huristelin saumat kiinni. Ympärystän olisin halunnut huolitella rullapäärmeellä, mutta saumuri ei suostunut yhteistyöhön. Päätin sitten huolitella reunat tiheällä saumuriompeleella. Ihan kelvon näköinen siitäkin tuli.Ohjeen mukaan jakun etureunan kuuluu roikkua ja ns. ylimääräisen etuosan tulee laskeutua nätisti. Halusin kuitenkin mahdollisuuden laittaa jakku kiinni, joten tein yoiseen etukappaleeseen napinläven ja kiinnitin napin toiseen etukappaleeseen. Näin sain ikäänkuin kietaisujakun.Jakkua voi nyt käyttää joko niin että etureuna roikkuu auki tai kietaista kiinni, mikä milloinkin tuntuu hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi