lauantai 21. marraskuuta 2015

Kyjy 18Mitä: Kyjy 18 / Saunavihta
Mistä: Novita Bambu
Miten: 3,5mm virkkuukoukku
Aloitettu: 27.8
Valmis: 21.11
Paino: 102g

Vihta vai vasta?
Meillä sanotaan vihta, miten teillä?

Näin kuvan virkatusta saunavihdasta ja ajattelin, että onpas veikeä. Aloin etsiä ohjetta, mutta sellaista en löytänyt. Muutaman kuvan näin netissä ja niistä aloin kehittelemään itse miten sen teen.

Vihdan virkkasin yhdessä osassa. Ensin aloitetaan varresta. Varren tein puolipylväillä. Vartta tehdään yksi kerros ja jatketaan samantein oksaan. Oksa virkataan ketjusilmukoilla ja takaisin tullaan piilosilmukoilla.


Välillä tehdään lehti haluamalla tavalla. Itse tein ketjusilmukan, 2 puolipylvästä, kaksi pylvästä, kolme pitkää pylvästä ja taas 2 pylvästä, 2 puolipylvästä ja ketjusilmukka. Ja taas jatketaan oksaa.

Kun tullaan taas varren kohtaan, tehdään taas vartta puolipylväillä edestakaisin ja aloitetaan taas oksa. Tästähän voi tehdä juuri sen kokoisen ja niin paljon oksia, ja niin pitkiä oksia kuin haluaa.

Lopuksi varsi rullataan ja ommellaan kiinni. Kannattaa ommella muutama pisto myös varren läpi niin se pysyy kivasti paikoillaan.

Näitä on mukava tehdä. ei ole niin väliä onko kaikki lehdet juuri samanlaisia tai oksat yhtä pitkiä. Tätä on helppo tehdä vaikka televisiota katsellessa kun ei tarvitse laskea.


Nyt vaan odottelen miehen kommenttia kunhan hän pääsee testaamaan. Mutta tämä on hyvä kestoversio ja varsinkin nyt talvella kun puista saa vain risuja.

Muoks. Mies kokeili vihtaa ja kuulemma oli ihan hyvä, MUTTA se venähti pituutta mooonta monta senttiä. Täytyy ottaa se huomioon seuraavaa tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi