tiistai 14. huhtikuuta 2015

AmpiaispesiäMitä: Ampiaispesiä
Mistä: Lankalaatikosta löytynyt vyötteetön villalanka
Miten: 4mm virkkuukoukku

Muutimme viime kesänä uuteen taloon ja terassin kohdille kattoon ja lattian alle oli ampiaiset tehneet pesänsä. No niitä yritettiin häätää monella tapaa, mutta ei oikein onnistunut. Sitten jostain luin, että ampiaiset eivät tee pesää toisten reviirille. Niinpä päätin virkata oman ampiaspesäni, jos vaikka ampiaiset luulisivat toisten jo muuttaneen meille.

Ampiaispesät ovat harmaita, joten kaivoin harmaan langan esille ja aloin virkata. Tein ensin pyöreän pohjan ja aloin sitten lisäilemään silmukoita, jotta pesä levenee, (mutta liikaa ei saa lisätä silmukoita, että reunat alkavat nousta). Lisäilin silmukoita aikani ja kun tuntui sopivalle tein  muutaman kierroksen ilman lisäyksiä ja aloitin sitten vähentämään silmukoita, jotta saan yläpään kavennettua.  Täytteeksi vanua ja pihalle roikkumaan.Pesien toimivuushan nähdään vasta kesän aikana. Ajattelin tehdä useamman ampiaispesän ja ripustaa niitä ympäri tonttia, jotta ampiaiset pysyisivät poissa. Toivottavasti ne menevät asettamaani ansaan ja muuttavat vaikka naapuriin asustelemaan:)

2 kommenttia:

  1. toimiko toi valepesä ?

    VastaaPoista
  2. Ei meillä viime kesänä ainakaan kovin paljon ampiaisia ollut. Selvästi edellisvuotta vähemmän.

    VastaaPoista

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi