lauantai 26. joulukuuta 2015

tonttu
Mitä: Virkattu tonttu
Mistä: Musta hanko 64g ja oranssi kaksinkertainen catania, sukkahousut ja silica kissanhiekka
Miten: 6mm virkkuukoukku

Olen nähnyt näitä tonttuja jo viime jouluna tosi monen käsityöläisen käsistä syntyneen. Nyt näin tontun tehtynä harrikka värityksellä, ja nappasin idean heti. Mietin, että miespuolinen lahjansaaja ei välttämättä arvosta pelkkää koristetonttua. Päätin sitten että teen siitä kosteudenpoistajatontun autoon. Tontun vartalon sisällä on sukkahousut kaksinkerroin ja sisällä kissan kristallihiekkaa.

Kristallihiekka kerää kosteutta vaikka autosta, ja niinpä ikkunat eivät mene niin huuruun kuin ilman sitä. (Testattu on) Kun tonttu ei enää toimi, niin sen voi laittaa joko uuniin tai saunaan kuivumaan ja sen jälkeen takaisin autoon. Näppärää.

5 kommenttia:

 1. Hei, voisko kissanhiekan sijaan käyttää mm. uusien laukkujen sisällä levia silicageelipusseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei. Kosteuden poistoon nekin on tarkoitettu, tosin niitä tarvitsee sitten olla aika monta pussia. Sitä en tiedä voiko niitä sitten miten kuivattaa. Kannattaa ainakin kokeilla.

   Poista
  2. Mielestäni olen saanut ohjeen, että niitä voi kuivattaa mm. mikrossa ...?

   Poista
  3. Linkki on jotenkin liitetty facebookiin jostain syystä. Linkki toimii kun on kirjautuneena facebookiin. Olen itse löytänyt tämän ohjeen facebookin kautta, joten en tiedä miten muuten pdf-tiedoston saa auki.

   Poista

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi