maanantai 30. marraskuuta 2015

Jämälankavillasukkajoulukalenteri 2015

Huomenna se taas alkaa, nimittäin Missä neuloimme kerran - blogin jämälankavillasukkajoulukalenteri. Osallistuin tähän jo viime vuonna, mutta tänä vuonna sukat pääsevät päivittäin myös blogiini. Jännityksellä odotan mitä tänä vuonna on keksitty. Viime vuonna oli mukana kirjoneuletta ja silmukointia, jotka molemmat olivat minulle ihan vieraita.

Viime vuoden sukkien vaiheet voit käydä katsomassa täältä. 
Tässä kuitenkin kuva viime vuoden valmiista sukista jouluaatolta.Tässä vähän sukkien ideaa viime vuodelta. (Kopioitu missä neuloimme kerran-blogista)
"Tervetuloa taas tuhoamaan jämälankoja sukkaneulonnan ja joulunodotuksen parissa. Viime vuoden tapaan luvassa on armotonta käskytystä ja valmiit raitasukat jouluaattona. Panoksia on kuitenkin korotettu ja halukkaille on tarjolla myös kirjoneuleraitoja. Kalenteri on tänä vuonna myös kaksikielinen. Te voitte edelleen neuloa sukkanne suomenkielisin ohjein, mutta tarjoamme osallistumismahdollisuuden myös englantia taitaville neulojatovereille ympäri muailman.
Blogin yläreunasta ja tämän linkin takaa löytyy ohje varpaista varteen -sukkiin afterthought-kantapäällä. Voit neuloa sukat haluamasi paksuisesta langasta, mutta ohjeen silmukkamäärät soveltuvat fingering-vahvuiselle (400m/100g) langalle ja tiheydelle 32s=10cm. Sukat tulevat etenemään hieman eri tahtia ja tämän takia niitä ei voi neuloa yhdellä pyöröpuikolla, joten varaathan kahdet sukka- tai pyöröpuikot.
Joulukalenterin ajan blogiin ilmestyy joka aamu klo 04.00 ohjeet päivän raidan neulomiseen. Päivämäärä määrää kerrosten lukumäärän ja me ohjeistamme, kuinka päivän väri valitaan. Kutakin päivää kohden neulotaan siis eripaksuinen raita. Päivän värivalintojen suhteen ei kannata olla turhan tiukkapipoinen. Jos varastosta ei löydy juuri oikean väristä lankaa, valitse lähin mahdollinen. Tällä kertaa mukana on ajoittain myös kirjoneuletta. Sitäkään ei kannata säikähtää, vaan sen voi halutessaan korvata ihan tavallisella raidalla. Kärjet, kantapäät ja varren resorit tehdään erikseen. Sukkien räsymattoista yleisilmettä rauhoittaakseen, ne voi tehdä kaikki samalla värillä. Jos sukkiinsa kaipaa vielä enemmän yhtenäistä ilmettä, voi jokaisen väriraidan väliin neuloa yhden kerroksen kärkien ja kantapäiden värillä.
Kaikki tarvittavat ohjeet varpaista varteen -tekniikkaan, jälkikäteen tehtyihin kantapäihin ja raitasukkien langanpäiden päättelyyn löytyvät tuolta sukkaohjesivulta ja osa käydään vielä sukkien edistyessä tarkemmin läpi. Niitä ei siis tarvitse etukäteen osata.
Käskytystä seuraamalla saamme kaikki omannäköiset sukat ja olisimme valtaisan iloisia, jos nappaisit kuvan valmiista sukistasi ja lähettäisit sen meille, niin kokoamme sukkakuvista kollaasin. Viime vuoden sukkakollaasia voi ihastella täällä. Joulun jälkeen arvomme taas halukkaiden kesken omat kalenterisukkamme (kokoa 38).
Joulukalenterin etenemistä voi seurata blogin lisäksi myös Facebook-sivullamme ja alla olevan linkin takaa ohje löytyy Ravelrysta." Missä neuloimme kerran 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi