perjantai 15. toukokuuta 2015

Bodyista paidoiksiMitä: Paitoja koossa 86cm
Mistä: Bodyista ja resorista
Miten: Saumuroimalla

Ostin aikanaan pojallemme bodyja jemmaan, mutta kun niiden käyttöaika tuli oli paidat jo vieneet voiton. Mietin mitä ihmettä hyville bodyille teen kun ei niistä kirpparillakaan oikein mitään saa ja kun paidat olivat väreiltään ja kuvistaan niin kivoja.


Sain ahaa elämyksen, että leikkaan haarakappaleen pois ja teenkin niistä paitoja. Haarakappaleet saksin pois ja ompelin resorin reunaan. Helppoa kuin mikä. Haarakappaleet sain vielä annettua eteenpäinja niistä tulee aikanaan bodyn jatkopaloja. Kaikki osat tuli hyödynnettyä.

Leikkasin paidan niin alhaalta kun vaan pystyi. Eli siitä bodyn jalka-aukkojen yläpuolelta. Jos  ei ole saumuria niin  ensin ommellaan sen alareuna  siksakilla tai muulla huolittelevalla ompeleella ettei lähde purkaantumaan. Laitoin resorin sinne alareunaan kun muuten paita olisi jääny lyhyeksi. Voi sinne jotain muuta trikootakin laittaa. Eli resori suunnilleen paidan levyiseksi tai voi olla vähän kapeampi. Resori ommellaan ensin ympyräksi ja sitten käännetään se pitkittäin kaksinkerroin nurja puoli sisälle ja ommellaan paidan reunaan oikeat puolet vastakkain (resorissahan on molemmat puolet oikeita kun se on kaksinkerroin.) Kannattaa ommella se kiinni jousto-ompeleella niin ei katkea lanka käytössä.Saumurillahan tämä on paljon yksinkertaisempaa. Resori ympyräksi, jonka jälkeen käännetään pitkittäin kaksinkerroin oikeat puolet ulospäin ja surautetaan kiinni alareunaan. Jos haluaa voi vielä tikata päältä. Minä en sitä jaksanut tehdä kun oli ihan siistejä ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi