sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

revontuli vironvillasta




Mitä: Revontulihuivi
Mistä: Liukuvärjätty vironvilla
Miten: 5mm/100cm pyöröpuikot.

Sain Virosta tuliaisiksi kasan liukuvärjättyä vironvillaa ja huivihan siitä piti tehdä. Olin yhden revontulen jo tehnyt itselle, (jonka tosin purin ja tein uuden huivin) sekä yhden lahjaksi ja nyt piti itsellekin saada. Tämä huivi valmistui muutamassa päivässä. Tätä tehdessä esikoinen oli mummin ja ukin matkassa ja itse viimeisilläni raskaana. Mikäs sen mukavampaa kuin istua ja neuloa rauhassa ja odotella uutta perheenjäsentä. 

Revontuli on siitä mukava malli, että sen kuvio on helppo muistaa eikä koko ajan tarvitse olla katsomassa kaaviota. Tässä mallissa myös liukuvärjätty lanka pääsee kunnolla esiin.


Seuraavaa huivia ajatellen puikot voisivat olla yhden koon isommat niin huivista tulisi hieman notkeampi. Eli 6mm pyöröpuikot eivät varmasti ole vielä liian isot. 

Vironvilla on aika karheaa lankaa, joten ennen pingotusta liotin huvin lanoliinissa, jota kaapissa oli vaippahousuja varten. Huivi pehmenikin mukavasti. Tosin en sitä mielelläni siltikään paljaalla iholla pidä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi