lauantai 11. heinäkuuta 2015

toinen lepakkohiha
Mitä: Lepakkohihapaita
Mistä: Viskoositrikoo
Miten: Ompelemalla

Mulla ei oo mitään päälle pantavaa. Taas se ajatus tuli kun reissuun lähtö läheni. Edellisenä  iltana vielä piti pikasurauttaa pakkaamisen lomassa itselle uusi mekko/tunika. Kangas on kaapissa jo useita vuosia marinoitunut. Minulla on ollut tietty kuva päässäni mitä tästä kankaasta teen, mutta koskaan se ei vaan toteutunut. Viimeksi olen kaavoittanut ja ommellut itselleni lepakkohihapaidan ja siitä tuli niin hyvä että päätin tehdä tästä kankaasta toisen. Hieman muokkasin kaavaa, pidensin hihaa aavistuksen verran. Tein myös helmaan eräänlaisen resorin tuomaan vähän muotoa.

MUTTA kaikkein tärkein muutos oli pääntie. En kantannutkaan sitä resorilla kuten yleensä teen, vaan ompelin vain kaksoisneulalla. Olen kantannut aina resorilla koska pelkällä kaksoisompeleella kaula-aukko on jäänyt lörpöttämään.

Mutta nyt kaivoin yhdeksän vuotta laatikossa lojuneen yläsyöttäjän ja tein tuttavuutta sen kanssa. Ja sehän onnistui heti ensiyrittämällä. Olen pitkään ihmetellyt mikä se paininjalka on, ja viimein ohjekirjaa lukiessani selvisi että se onkin yläsyöttäjä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

2 kommenttia:

  1. Kerro enemmän yläsyöttäjästä... saisko kuvaa? Ja mitä se vaikuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yläsyöttäjä syöttää sitä ylempää kangasta, jolloin se ei pääse venymään. Tällä on kuulemma hyvä tehdä tarkat kohdistukset, aplikoinnit ja vetoketjut. Yläsyöttäjä vaihdetaan paininjalan tilalle ja silloin ylempi ja alempi kangas kulkee samaan aikaan, jolloin venymistä ei tapahdu. Kuvaa en nyt valitettavasti saa, mutta tuosta linkistä kun sivua kelaa alaspäin löytyy husqvarnaan sopiva syöttäjä. Siellä on nimellä yläsyöttölaite. Omani on aika lailla samanlainen kuin tuolla linkissä. Tosin se on jo sen yhdeksän vuotta vanha, eli jotain erilaisuutta saattaa löytyä. http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?pager_current=3;ryhma_id=76

      Poista

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi