maanantai 15. kesäkuuta 2015

Mekko kokeilujaMitä: Mekkoja 104cm
Mistä: Trikoo,  joku puuvillainen kangas
Miten: Ompelemalla

Nyt kun olen innostunut ompelemisesta kaivelin kangaslaatikkoni ja käsityölehteni esiin. Ajatuksena oli aloittaa tekemään lapsille vaatteita, koska ne ovat pieniä ja helppoja tehdä. Etsin yksinkertaisia ja helppoja malleja päästäkseni taas alkuun. Sitä paitsi tykkään käyttää lapsilla ihan perusvaatetta ilman krumeluureja.

Olen joskus monta vuotta sitten kähnyt eurokankaan poistomyynneissä ja sieltähän on tarttunut muovikassitolkulla kankaita mukaan. Ne on vuosia ollut laatikoissa ja nyt päätin käyttää niitä pois. Harmikseni trikoota ei juurikaan ollut vaan suurin osa on jotakin viskoosia tai puuvillaa. Mutta eiköhän niistäkin jotain keksitä.

Ensimmäisenä löysin kaavat mekkoon suuri käsityö 1/2009 lehdestä. Mekkoon on käytetty venyvää kangasta, mutta ajattelin kokeilla miltä näyttää venymättömästä kankaasta.

Kukallinen kangas on jotain puuvillaa ja aivan ihanan kevyt ja varmasti kesällä viileä. Mekko on malliltaan löysä ja kun tyttö on hoikka niin mekosta tuli todella hyvä.
Seuraavaksi kokeilin trikoota. Pallotrikoo on omasta vanhasta äitiystunikasta tehty. Tunikalle ei enää ollut käyttöä, joten se sai uuden elämän tytön mekkona.

Molemmat mekot on tehty samalla kaavalla. Pallollisessa ei ole kuminauhoja hihansuissa kun taas kukallisessa on. Niinkin pieni muutos ja mekko näyttää erilaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi