maanantai 7. syyskuuta 2015

Vaatetta perheelle

Nyt on blogissa ollut hieman hiljaista koska kyjyt vievät nyt aikaa. Melkein kaikki kesken enemmän tai vähemmän.Mutta vihdoin sain aikaiseksi leikata vaatteita miehelle ja lapsille syksyä varten.

Mitä: Vaatetta miehelle ja lapsille
Mistä: Trikoo ja college
Miten: Ompelukoneella ja saumurillaViimeksi kun tein lapsille vaatetta, se oli varsinaista väri-iloittelua. Nyt mennäänkin maltillisemmin mustaa ja harmaata. Ostin nettikirpputorilta kangaspaketin joka sisälsi Riivalit-kangasta juuri kahden etukappaleen verran. Pitihän niistä tehdä samistelupaidat lapsille. Onko tuo paidan kuvio sitten ne riivalit vai onko siinä äiti silloin kun lapset ovat kovin riivali-tuulella?

Kamera-kangasta tuli myös paketista, mutta sitä oli niin pieni pala, että siitä sai juuri ja juuri hihat 92cm paitaan. Mukavaa vaihtelua laittaa välillä hihat kuviokankaasta. Kamerapaita on tehty ob:n Tree Times T ohjeella. Tein viimeksi samalla kaavalla, enkä saanut onnistumaan kauniisti tuota pääntietä. silloin päätin ettei enää ikinä. No toisin kävi ja piti ottaa revanssi kaavasta ja nyt se onnistuikin aika hyvin.

Kamerakangasta jäi vielä sen verran että esikoiselle saa pikkuhousut tehtyä. Niistä kuvia myöhemmin jahka pikkuhousutehtaasta housuja alkaa valmistumaan.Mies tarvitsi uusia paitoja itselleen ja niinpä aloitimme kaavatestailun. Tein kolme eri kaavalla paitoja, joista suosikiksi valikoitui raglanhihainen paita (sinivihreä). Tällä kaavalla teen jatkossakin paidat.Kesälomareissulla ostimme collegekankaat miehen housuja varten ja nyt viimein uskalsin leikata kankaan ja ommella. Niistä tulikin oikein hyvät vaikka mutkia olikin matkassa. Taskut kuulemma saisivat olla hieman syvemmät.

Mutta nyt takaisin kyjyjen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi