torstai 30. kesäkuuta 2016

Vaunuprojekti

Olen jo jonkun aikaa etsinyt halpoja lasten tuplavaunuja, sillä olemme lähdössä tallinnaan ja tarvitsemme rattaat kahdelle pienelle ja vielä seisomalauta isommalle.  Paljon en halunnut maksaa sillä monta käyttökertaa ei näille rattaille ehkä tule.

Nettikirppiksellä oli vaunut tarjolla kahvipakettia vastaan.  Kankaat kuitenkin olivat homeessa.  No otin halvat rattaat ja päätin tehdä uudet pääliset.


 Kukkakangas on sisustuspuuvillaa ja ollut aikanaan meillä sohvan päällisenä.  Ruskea kangas taas on ollut joskun päiväpeittona.  Pehmusteena välissä on ikeasta joskus ostettu euron peitto.  Hintaa näille rattaille ei siis juuri tullut.  

Kaavat otin vanhoista kankaista ja hurautin osat saumurilla kasaan ja siksakilla osat toisiinsa kiinni.

Kuomun jouduin leikkaamaan pois ja ottamaan siitä kaavat.  Kukkakangasta ei enää riittänyt koko kuomuun joten ruskeaa laitoin osaan.  Kuomu piti ommella käsin kuomuputkiin kiinni.

Sisko tuli myös hätiin ja pesi ja puunasi rungon sekä huolsi kaikki liikkuvat osat.  Nyt vaunut ovat kun uudet.

2 kommenttia:

  1. Hatun noston arvoinen ompelu. Minä en ole ikinä tajunnut miten nuo osat saa ommeltua rattaiden rungon ympäri. Siellä on varmaan tuhat ja yksi nepparia ja vetskaria. Mutta näähän on nyt niin ihanat että "joudutte" käyttämään rattaita joka päivä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itseasiassa nää oli helpot tehdä. Vetoketju on vaan tuossa turvakaaren pehmukkeessa. Nepeillä tuo itse istuinosa on kiinni. 10 neppiä kaikkiaan.

      Poista

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi