tiistai 29. maaliskuuta 2016

Luomispussi Mitä: Luomispussi /Hääräämö
Mistä: Puuvillakangas
Miten: Ompelemalla ja saumurilla

Näin Hääräämö-blogissa kivan idean, luomispussin. Pussin avulla voidaan kertoa Raamatun luomiskertomus lapsille kivan havainnollistaen ja hieman jopa jännittävästi (Mitähän sieltä pussista paljastuukaan seuraavaksi).

Pussin idea on helppo. Eri väreillä ja kuvioilla merkataan aina kertomuksen yhtä kohtaa. Pussia käännetään niin, että sisältä tulee aina uusi kangas esiin.

Tämän tekeminen oli aika simppeliä, mutta tarkkuutta se vaati. Palat on leikattu täsmälleen saman kokoisiksi. Ompeluun meni yhtä paljon aikaa kuin palojen leikkaamiseen.

Pussi on tehty kierrätyskankaista ja niinpä eläinkuviota merkaa tuo pantterikuvio. Ihmistä ei tässä testiversiossa ole, ellen sitten itse piirrä sitä tuonne viimeiseen ruutuun. Nyt enää testaamaan pussia käytännössä ja tekemään sitten uusi, virallinen versio. Tällä tyylillä voisi kertoa lapsille oikeastaan mitä vaan, kunhan kangaspaloja ei tule kovin montaa päällekkäin. Tuo kuusi oli ihan sopiva määrä vielä ompelukoneelle, mutta enempää en kyllä laittaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi