tiistai 26. tammikuuta 2016

Uuden opettelua/yöpukuja sekä värihaaste.

 Lähdin mukaan HommaHuoneen Blogihaasteeseen vuosi värien maailmassa. Joka kuukausi tulee tehdä käsityö jossa, on kyseinen väri edustettuna. Tammikuun väri on sininen. Sinistä ei juuri omasta vaatekaapistani löydy sillä en koe sitä omaksi värikseni, mutta onneksi on nuo lapset joille voi sinisestä tehdä. Nyt sininen hyppäsi pojan pyjamaan.

Helmikuun haasteväri on pastellinsävyt ja otin jo varaslähdön tekemällä tytölle yömekon. Pastellit eivät myöskään kuulu kovin vahvasti vaatekaappiini, sillä pidän hieman voimakkaammista väreistä.

Mitä: Kaksiosaisia yöpukuja ob 6/15
Mistä: jämätrikoot
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla.

Nuorempi lapsemme alkoi opettelemaan kuivaksi ja silloin se iski, akuutti kaksiosaisten yöpukujen pula. Tähän mennessä olemme käyttäneet haalaria, mutta nyt kun aamulla ensimmäisenä heti herättyään pieni mies joutuu potalle, on kiva kun voi laskea vain housut jalasta ja paita jää vielä lämmittämään.

 Ottobre 6/15 lehdessä oli sopivasti yöpukujen kaavoja. Ei muuta kuin testaamaan. Piirsin kaavat koossa 92 ja tein ne ilman muutoksia.

Housuissa on mielestäni aika matala vyötärö joten seuraaviin laitan hieman korkeutta lisää. Nämä housut on mukavan kapeat ja taidan tehdä testiversiot myös collegekankaasta. Ne voisivat olla hyvän kapeat villapuvun tms. alla.  Aina kun ei viitsi lapsille legginsejä pukea.


Paidassa on käytetty kaikki jämätilkut mistä vain jonkun paidan osasen sai. Näihin kouduin opettelemaan napitushalkion tekemistä ja eihän se ihan putkeen mennyt. Sain sen kuitenkin kasaan jotenkuten. Tähän paitaan tein vielä napinlävet manuaalisesti ja laitoin napit.


Tässä paidassa sain jo nappilistan oikein (kiitos erään fb:n ompeluryhmän neuvojen). Ostin myös Prymin neppipihdit ja neppareita ja tässä paidassa on sitten nepparit. Niiden laittoa pitää hieman harjoitella, jotta ne saa oikealle kohdalleen.


Poika sai kaksi yöasua niin pitihän tytöllekin tehdä. Tytölle tein yömekon flanellista ob:n small prints (4/13) kaavalla koossa 110cm. Kaavaa kyllä muokkasin jonkun verran. Helmaa ja hihoja pidensin ja tein halkion tilalle nappilistan. Pääntie olisi pitänyt rypyttää ja kantata sitten, mutta laiskana käytin foe:ta ja venytin sen niin tappiin asti kun sain ja se rypyttikin kivasti pääntien.Nappilistaa tämä ei olisi pukemisen takia tarvinnut kun foe joustaa niin hyvin, mutta halusin tehdä nappilistan kun pikkuveljenkin yöpaidassa on. Tämä mekko pääsi heti käyttöön ja käyttäjä on tyytyväinen. Nepparit neiti valitsinitse ja ne onkin jokainen eri väriä.

2 kommenttia:

  1. Mukavia ompeluksia, tuo tytön yömekkonen on niin suloinen <3. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo haaste on kiva kun pitää välillä vähän haastaa itseä, että saa kuukauden värin aina ompeluksiin.

      Poista

Hei! Ja kiitos kun jätät käynnistäsi viestin. Minulla on kommenttien tarkistus päällä, jotta yksikään kommentti ei menisi minulta ohi