sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kohti kesää


 Mitä: Kesämekkonen / -tunika Owl Princess110cm
Mistä: Kangaskapinan pöllöjen pyykkipäivä
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla

Aurinko paistaa ja niinpä voi jo virittäytyä kesää kohti.

Sain vinkin, että Kangaskapinalta saa tilattua pieniä "näytepaloja" muun tilauksen yhteyteen. En ole aikaisemmin tutustunut kyseiseen firmaan ja päätin tilata pari palaa testiin. Valitsin pöllöjen pyykkipäivän ja kirkkaanvihreän kankaan.


Palat olivat juuri sopivan kokoisia tytön tunikaan ja niinpä tämän vuoden ensimmäinen kesävaate syntyi. Tein Ottobren Owl princess kaavalla ilma hihoja ja kädenteitä hieman isonsin. Takakappaleen tein hieman pidemmäksi kuin etuosan.

Kangas tuntuu todella hyvältä ja ensimmäisen pesun jälkeen ei ole mitää moitittavaa. Lapsikin tykkää. Tällä mallilla taitaa tulla kesäksi monet mekot ja paidat tehtyä.


maanantai 8. helmikuuta 2016

Jyjy 1 ja 3 /kämmekkäät



Mitä: Jyjy 1 ja  jyjy3 / kämmekkäät
Mistä: Shoeller ja stahl Baby Micro (51% villaa ja 49% akryylia)
Miten: 3mm sukkapuikot
Aloitettu: Jyjy1 5.1, jyjy3 15.1
Valmis: Jyjy1 9.1, jyjy3 28.1
Paino: jyjy1 70g ja jyjy3 50g

Olen tehnyt tytölle kämmekkäät vuosi sitten ja nyt kovien pakkasten tultua päätin tehdä itsellenikin rannekkeet nahkahanskojen alle. En tykkää hanskojen alla pitää lapasia, sillä silloin tulee liian tönköt, eikä oikein pysty tekemään  mitään. Kämmekkäät kun laittaa alle niin sormet jää vapaiksi ja lastenkin on helppo silti tehdä pihalla hoomia vaikka lapiolla.

Ja laavulla nämä ovat ihan korvaamattomat kun syödessä pitää hanskat ottaa pois, niin nämä lämmittävät sormia silti.


Lankoja jäi hieman omista ja tytön kämmekköistä, niin päätin tehdä myös pojalle omat. Pojalla on isoveljestä tehdyt kämmekkäät, mutta ne olivat turhan paksut topparukkasten alle. Nämä ovat nyt ohuemman ja silti lämpöiset. Ja mikä parasta nämä voi pestä pesukoneessa muiden mukana.



Tein vielä yhdet aikuisen kämmekkäät, sillä äitini pyysi ohuita kämmekkäitä ranteita lämmittämään. Nämämovat myös kaksinkertaisesta langasta tehtyjä, mutta nyt tein magic loop tekniikalla kaksi kerralla ja näin sai  käytettyä kerät ihan loppuun.

lauantai 6. helmikuuta 2016

Työkoneita vol.2


 Mitä: Paitoja ja housut (ob 6/15) sekä pipo omalla kaavalla.
Mistä: Joustofrotee ja trikoo. Kaivuritrikoo Sampsukasta
Miten: Ompelemalla

Tein aikaisemmin pojalle traktorihousut ja paidan. Niistä pojan suosikit ja niinpä niitä on nyt pesty joka ilta. Kangasta onneksi vielä jäi, joten tein vielä toisen traktoripaidan. Lopusta kankaasta tein vielä pipon ja näin sain tuhottua koko kankaan.



Kävin Sampsukan Nastolan myymälässä hakemassa neppejä traktoripaitaan ja näin siellä tätä ihanaa työkonekangasta. Löysin sieltä paloista juuri sopivan palan saadakseni siitä etu- ja takakappaleen. Hihat ja housut tein omasta käyttämättömäksi jääneestä tunikasta. Tästä tuli niin kiva, että se päällä piti mennä heti nukkumaan.



torstai 4. helmikuuta 2016

Traktoreita



Mitä:  Paita ja housut ob 6/15 lehdestä koossa 92
Mistä: Joustofrotee
Miten: Ompelemalla

Meidän pienestä miehestä on kuoriutunut todella kova traktorifani. Ei kelpaa autot eikä mopot, vain traktorit. Meillä oli yksi kaupasta ostettu traktoripaita ja suuri suru aina kun se oli pesussa. Traktoreita on todella vaikea löytää oli kyse sitten kankaasta tai valmiista vaatteesta. Onneksi sitten näin myynti-ilmoituksen jossa myytiin traktorikangasta. Sain kankaan ja heti illalla kangas pesuun ja aamulla surruuttelemaan.



Olen tehnyt aiemminkin näillä kaavoilla, tosin yöpukuja. Nyt jätin paidasta nappilistan pois ja lisäsin vyötärölle korkean resorin. Mielestäni nämä kaavat käyvät loistavasti myös päiväasujen kaavoiksi. Nyt on pikku traktorifani iloinen.