tiistai 26. tammikuuta 2016

Uuden opettelua/yöpukuja sekä värihaaste.

 Lähdin mukaan HommaHuoneen Blogihaasteeseen vuosi värien maailmassa. Joka kuukausi tulee tehdä käsityö jossa, on kyseinen väri edustettuna. Tammikuun väri on sininen. Sinistä ei juuri omasta vaatekaapistani löydy sillä en koe sitä omaksi värikseni, mutta onneksi on nuo lapset joille voi sinisestä tehdä. Nyt sininen hyppäsi pojan pyjamaan.

Helmikuun haasteväri on pastellinsävyt ja otin jo varaslähdön tekemällä tytölle yömekon. Pastellit eivät myöskään kuulu kovin vahvasti vaatekaappiini, sillä pidän hieman voimakkaammista väreistä.

Mitä: Kaksiosaisia yöpukuja ob 6/15
Mistä: jämätrikoot
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla.

Nuorempi lapsemme alkoi opettelemaan kuivaksi ja silloin se iski, akuutti kaksiosaisten yöpukujen pula. Tähän mennessä olemme käyttäneet haalaria, mutta nyt kun aamulla ensimmäisenä heti herättyään pieni mies joutuu potalle, on kiva kun voi laskea vain housut jalasta ja paita jää vielä lämmittämään.

 Ottobre 6/15 lehdessä oli sopivasti yöpukujen kaavoja. Ei muuta kuin testaamaan. Piirsin kaavat koossa 92 ja tein ne ilman muutoksia.

Housuissa on mielestäni aika matala vyötärö joten seuraaviin laitan hieman korkeutta lisää. Nämä housut on mukavan kapeat ja taidan tehdä testiversiot myös collegekankaasta. Ne voisivat olla hyvän kapeat villapuvun tms. alla.  Aina kun ei viitsi lapsille legginsejä pukea.


Paidassa on käytetty kaikki jämätilkut mistä vain jonkun paidan osasen sai. Näihin kouduin opettelemaan napitushalkion tekemistä ja eihän se ihan putkeen mennyt. Sain sen kuitenkin kasaan jotenkuten. Tähän paitaan tein vielä napinlävet manuaalisesti ja laitoin napit.


Tässä paidassa sain jo nappilistan oikein (kiitos erään fb:n ompeluryhmän neuvojen). Ostin myös Prymin neppipihdit ja neppareita ja tässä paidassa on sitten nepparit. Niiden laittoa pitää hieman harjoitella, jotta ne saa oikealle kohdalleen.


Poika sai kaksi yöasua niin pitihän tytöllekin tehdä. Tytölle tein yömekon flanellista ob:n small prints (4/13) kaavalla koossa 110cm. Kaavaa kyllä muokkasin jonkun verran. Helmaa ja hihoja pidensin ja tein halkion tilalle nappilistan. Pääntie olisi pitänyt rypyttää ja kantata sitten, mutta laiskana käytin foe:ta ja venytin sen niin tappiin asti kun sain ja se rypyttikin kivasti pääntien.



Nappilistaa tämä ei olisi pukemisen takia tarvinnut kun foe joustaa niin hyvin, mutta halusin tehdä nappilistan kun pikkuveljenkin yöpaidassa on. Tämä mekko pääsi heti käyttöön ja käyttäjä on tyytyväinen. Nepparit neiti valitsinitse ja ne onkin jokainen eri väriä.

lauantai 16. tammikuuta 2016

Revontuli




Mitä: Revontuli
Mistä: Sateenkaari vironvilla
Miten: 6,5mm/120cm pyöröpuikot
Aloitettu: 8.12
Valmis: 4.1
Paino: 

Löysin lankalaatikoista anopilta jääneen kerän vironvillaa. Kerässä oli kaunis oranssin ja keltaisen sävy. Päätin tehdä tästä itselleni huivin joulukonserttiin, koska väri sopisi täydellisesti mekkooni.

Aloitin tekemään huivia ja työn edetessä huomasin, että väri vaihtuu hieman punaiseen. No ei se mitään, se on vielä ihan ok. Vielä kun jatkoin tekemistä niin kerältä alkoikin paljastua värejä jos toisiakin. Tuli sinistä, vihreää ja taas alkoi keltainen ja oranssi. No konsertti oli ja meni ja kiinnostus huivin tekemiseen hupeni, kun ei ollutkaan enää varsinaista tarvetta.

Lopulta huivi kuitenkin valmistui ja nyt se pääsi ihan arkihuiviksi. Huivista tuli lopulta tosi kiva, vaikka kerällä ajattelin ihan toisin.

perjantai 15. tammikuuta 2016

Jyjy 2 / nuttu




Mitä: Nuttu
Mistä: Aktyylilanka
Miten: 3mm pyöröpuikot
Aloitettu: 9.1
Valmis: 15.1
Paino: 60g

Tein jo aikaisemmin tytön nukelle asusteita ja nyt se tarvitsi jonkun helposti puettavan vaatteen.

Muistin joskus tehneeni nutun Etiopiaan lähetettäväksi synnytyssairaalaan. Nuttu oli helppo tehdä ja varsinkin kun löysin ohjeen pyöröpuikoilla tehtävään nuttuun niin työ valmistui nopeasti. Yhtään saumaa ei tarvinnut ommella kiinni.

Tein nutun hieman pienemmällä silmukkamäärällä 120s, mutta muuten pituuden tein ihan ohjeen mukaan. Tämän saa lapsikin puettua helposti nukelle.

perjantai 1. tammikuuta 2016

Jyjy 6 / asusteita vauvalle




Mitä: Jyjy 6 / Asusteita vauvalle
Mistä: 7 veljestä
Miten: 3,5mm sukkapuikot
Aloitettu: 25.12
Valmis : 26.12
Paino: 64g

Tyttö sai joululahjaksi nuken vaunut ja siitä alkoi kovat nukkeleikit. Nukelta puuttui asianmukaiset varusteet ulkoiluun, joten piti tehdä sukat, tumput ja pipo. Sukat on tehty 0-4kk ohjeella ja terän pituus mallattu nukelle sopivaksi. Tumput on tehty sukan kanssa samoilla silmukkamäärillä ja pipossa silmukoita on naisen sukanvarren verran.