lauantai 31. lokakuuta 2015

Kyjy 3 ja 4





Kyjy 3
Mitä: Tuolitassu 8kpl
Aloitettu:  8.7
Valmis:  8.7
Paino: 52g
Miten: 3.5mm virkkuukoukku
Mistä: puuvillalanka


Kyjy 4
Mitä: Tuolitassu 8kpl
Aloitettu: 8.7
Valmis: 30.8
Paino: 54g
Miten: 3,5mm virkkuukoukku
Mistä: Puuvillalanka


Puiset tuolit ja parketti ei ole kovin hyvä yhdistelmä. Parketti naarmuuntuu helposti kun tuoleja liikuttaa edestakaisin. Vuoden verran olen taistellut kaupassa myytävien liimattavien huopapalojen kanssa. Huopapala teipataan jalan pohjaan, mutta eipä ne kovin kauan niissä pysynyt ja lopulta tuolit jopa keikkuvat kun vain osassa on huopatarrat.

Nyt keksin ratkaisun, virkatut "sukat" tuolin jalkoihin. Näitä oli tosi helppo ja nopea tehdä ja ne jopa pysyvät tuolin jaloissa. Nyt ei kuulu ääntä eikä parketti naarmuunnu kun tuoleja liikutellaan. Nämä keräävät jonkun verran pölyä, mutta ne voi aina laittaa pesukoneeseen ja ne ovat taas käyttövalmiit.Halusin jokaiseen tuoliin eriväriset sukat ja nyt voikin valita minkä väriseen tuoliin  haluaa istua. Sukat on aika huomaamattomat ja vain tarkkasilmäiset ne voivatkin meillä huomata.

Näistä kannattaa tehdä todella napakat, jotta ne pysyvät kunnolla eivätkä irtoa kun tuolia nostetaan. Oransseista tuli hieman liian löysät ja ne välillä pääsevät tippumaan.




perjantai 30. lokakuuta 2015

kyjy 8



Mitä: Kesäsukat
Mistä: Novita bampu
Miten: 3mm sukkapuikot
Aloitettu: 6.8
Valmis: 10.8
Paino: 50g

 Kävin sellaisessa jumpassa kuin bodybalance worksop villasukka flow. Käytännösssä siis kehonhallintaa villasukat jalassa. Ja voin kertoa, oli muuten raskasta. Hiki vaan virtasi. Villasukiksi olin napannut mukaan 7-veljeksestä tehdyt sukat ja ne olivat aivan liian paksut, hiostavat ja pitkävartiset siihen jumppaan.

Niinpä päätin tehdä bampulangasta itselleni lyhytvartiset sukat. Bampu ei hiosta ja vaikka ne hikoontuisi, eivät ne haise. Talveksi pitää varmaan tehdä hieman pitkävartisemmat sukat.

Sukat on tarkoituksella tehty todella napakoiksi, jotta ne pysyvät tiukasti jalassa koko jumpan ajan. Sukissa on päkiän kohdalla tehty vahvennettua neuletta, jotta kestäisivät pidempään hyvänä.


torstai 15. lokakuuta 2015

Kyjy 2

Mitä: Kyjy 2 / Kesäsukat koossa 28 ja kämmekkäät
Mistä: Ohut sukkalanka kaapin kätköistä sekä kämmekkäissä merinovilla
Miten: 2mm sukkapuikot
Aloitettu: 5.7
Valmis: 28.9
Paino: 50g

Tein itselleni ja tytölleni kesäsukat ja tyttö ihastui niihin ikihyviksi ja halusi pitää niitä koko ajan jalassa. Niinpä piti tehdä toiset sukat.


Nämä sukat olen ajatellut ihan kotisukiksi tai sitten yösukiksi talveksi.


Koska nämä eivät painaneet tarpeeksi tein toisena työnä kämmekkäät merinovillasta. Tässä käytin samaa kuviota kuin aiemmin tekemässäni tuubihuivissa. Kuvio on Rakas villasukka-kirjan syysunelmasukkien pitsikuvio. Nämä kämmekkäät lähtevät ilahduttamaan joulupaketissa Nastolan kotihoidon asiakasta.

tiistai 13. lokakuuta 2015

Kyjy17




Mitä: Kyjy17 / Putkisukat
Mistä: Novita Nalle
Miten: 3,5mm sukkapuikot
Aloitettu: 27.8
Valmis:7.10
Paino: 89g

Tarkoituksena oli tehdä sukat lapselle, mutta teinkin sukat putkimallina, joten se menee monenkokoiseen jalkaan. Nämä putkisukat menevät ainakin koosta 36 aina kokoon 47 asti.

Sukat onn tehty varpaista aloittaen, jotta lanka varmasti riittää. Langan sainkin käytettyä ihan loppuun asti ja vain pienet pätkät jäi lankaa.

Kuvassa oikealla sukka on koon 40 jalassa ja vasemmalla 47 jalassa ja hyvin menee kumpaakin jalkaan. Sukan varsi vain lyhenee sitä enemmän mitä isompi jalka on. Nämä sukat lähtevät lahjoituskasaan ja ennen joulua ne lahjoitetaan eteenpäin.

torstai 8. lokakuuta 2015

Ensimmäinen aplikointini




Mitä: Vauvan rapistelulelu
Mistä: Puuvilla, fleece ja muropaketin muovi.
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla

Taas yksi rapistelulelu tuli tehtyä. Nyt ei ollut mitään valmista kuviokangasta mitä käyttää joten kaivelin kätköjäni ja löysin vuosia laatikossa lojuneet kuvat. Niinpä ajattelin olla rohkea ja kokeilla aplikoimista.


Laitoin pohjakankaaksi venymätöntä puuvillakangasta ja samoin kuvat olivat venymätöntä kangasta, eipä sitten päässyt kankaat venymään ja vanumaan mihinkään suuntaan.

Kuvien taakse ja pohjakankaiden taakse silitin tukikangasta. Tikkasin reunat todella tiheällä siksakilla ja mielestäni onnistuin melko hyvin.

Kuvan taakse pohjakankaan alle laitoin muropaketin pussia. Eli nyt vain kuvan kohdalla rapisee.

Tästä on hyvä jatkaa kokeiluja. Jos joskus vaikka trikootakin uskaltaisi kokeilla.